Påske med Adriansen

Da er det forhåpentligvis over. I årevis har vi blitt plaget med dette. Det har vært en krysning mellom Ricky Lake, Jerry Springer, Big Brother, Temptation Island og Rikets Tilstand. For hva skal vi vel med disse programmene når vi har Orderud Saken? Innavla narkomane hillbillies med et slektstre som en most bille på et bilvindu og et levesett de færreste av oss kan begripe blir brettet ut i full offentlighet. Disse menneskene trenger egentlig ikke drepe noen for å bli sperret inne på livstid, de skulle vært sperret inne for å reddes fra seg selv. I Per Orderud har vi en mann som er så patetisk at det ikke går an å engang synes synd på ham. Hans kone Veronica er i besittelse av en personlighet som får stemoren til Snøhvit til å virke som Moder Theresa. Og så var det Kristin… Hvis hun hadde giftet seg med kronprinsen, hadde vel hoffet sagt hun hadde levd "litt utagerende." Slik ble det ikke, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har hørt om en kvinne som passer bedre til den gamle betegnelsen "felleshøl" enn denne dama. Man må på mange måter beundre henne. Det er vel ikke mange på denne planeten som kan prestere å ha to samboere samtidig som ikke vet om hverandre! Ei heller å prestere å ikke ha EN ENESTE venn som ikke har kriminelt rulleblad eller går på stoff. Dessuten kan det observeres at hun har omtrent den samme smaken i menn som forhenværende president Clinton har i damer. Så mens denne farsen forhåpentligvis går inn i siste akt, kan man ikke la være å undres.. Hva nå? Jeg tror ikke jeg kjenner noen som ikke er kvalmende lei av hele sirkuset, men likevel… Vi er blitt så vant til det! Man leser at Norge ligger øverst på statistikken i Europa når det gjelder å kikke. Intet annet land kan fremvise slike mengder seere av Reality tv og talkshows som oss. Derfor TRENGER vi en Orderud sak! Det er jo alt vi kan ønske oss, og media er vår venn i dette.

Media i dette landet har i grunnen tatt følgene av våre behov for å glane på undermålere som driter seg ut. Jeg leser i dagens aviser at den stadig mindre festlige Thomas Giertsen har vært ute å viftet med understellet i fjeset på Ungarens utenriksminister. Er dette morsomt? Er det en slags kinky sex fetish? Giertsen må være den eneste mannen jeg har hørt om som har behov for at folk skal le av tissefanten hans. Likevel er jo dette i tråd med tiden. Det er slike ting vi liker å ha i media. Mens det for første gang på 20 år sitter den dement psykopat i Washington og truer med å atombombe alle som ikke er enige med ham, er Dagbladets forside totaldominert av trynet til vår alles nye gla’ gutt Sven O Høiby, som mener vår alles andre nye gla’ gutt, Lille Marius, bør bli prins. Ja bevares. I det stadig mer utagerende kongehuset vårt skulle det jo bare mangle at sønnen til en dømt narkolanger skal bli prins. Sven O Høiby er jo i ferd med å ene og alene reetablere en lenge savnet stilling ved slottet: Hoffnarr. Så kan man jo egentlig si at de to nye medlemmene av kongehuset faktisk passer bedre som prins og prinsesse enn de som egentlig er født til det. En snyltende, klysete slimål og en nevrotisk hurpe er jo egentlig som tatt rett ut av historiebøkene om kongelige. Endelig kongelige som oppfører seg kongelig!

Det som kanskje er det mest underholdende med kikker-media er alle de underlige karakterene som plutselig får sine 5 sekunder i lyset, før de kryper inn under steinene sine igjen. Man kan undres på hvor det går an å spa opp den type person som for eksempel rettspsykologen i Orderud saken som uttalte til avisene at "det ikke er et vanlig fenomen å drepe sine foreldre for vinningens skyld!" Eh? EH? Jeg har omtrent like mye peiling på rettspsykologi som jeg har på hjernekirurgi, men jeg kan på stående fot komme på minst to dusin kjente drapssaker hvor avkommet har kvittet seg med opphavet for grunkenes skyld. Får denne såkalte eksperten penger for å stå å prate slikt vås, vil jaggu jeg ha det også! Jeg er flinkere til å prate vås enn de fleste. En annen person som virkelig hører til ekspertene er "dama nede i gata for Viggo Kristiansen" som fikk lov å stå i VG og fortelle at "hun visste han var psykopat fordi han kalte henne "møkkakjerring" da hun løp ut i gata foran sykkelen hans!" Jeeeeez!

Det har vært underlige måneder etter jul. Verden har på en måte skiftet fokus. Husker noen Kardemommeloven? "Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil." Politimester Bastian trengte i grunnen ingen andre lover enn det. Nå lever vi tydeligvis etter en noe revidert utgave, som lyder "Du må gjerne plage andre, for det er underholdning!" Grunnen til at jeg nevner dette er at vi nå går inn i en høytid hvor vi liksom skal minnes en fyr som ble spikret opp på et stykke trelast fordi han prøvde å lære en flokk drittsekker Kardemommeloven. Med Kvikklunsj, beinbrudd, lavinehunder, dårlig krim og utepils skal vi liksom prøve å slappe av og markere at JHC ble drept av et folkeslag som er kjent for noen spesielle egenskaper: De hadde moral som Kristin, samvittigheten til Veronica og trangsyntheten til Per. De drepte konstant sine foreldre for makt, penger og posisjon, men først og fremst…. Deres beste underholdning var å kikke på andres lidelse…..

Med denne lille samlingen betraktninger ønsker jeg dere der ute en riktig god og kosete påske. :-)

Adriansen