Ånden i lampen

En Nordlending gikk en tur i fjæra og fant ei lampe. Denne tok han opp og gned på. Ut kom en ånd. Sur og jævlig sa ånden:
"Nå er det tredje gangen denne uka jeg blir funnet av en kravstor sytpeis av en nordlending. Vanligvis får folk tre ønsker - du får bare ett så tenk deg godt om".

Nordlendingen tenkte en stund, og sa:
"Jeg vil til Amerika, men jeg er livredd for å fly og enda reddere på havet - så jeg vil at du bygger bru over til Amerika."
"Typisk kravstor nordlending", sa ånden. "Tenk på hvor dyrt det blir; alt dette prosjekteringsarbeidet, tenk på all betongen og alt armeringsstålet som går med. Finn for h.... på noe annet!"

Nordlendingen gikk og tenkte seg godt om før han endelig sa:
"Jeg har vært gift og skilt fire ganger. Alle kjerringene har sagt at jeg ikke forstår meg på kvinnfolk, så lær meg å forstå kvinnfolk!"
"Forstå kvinnfolk?!", sa ånden. "Du må være mer konkret."

Nordlendingen forsøkte slik:
"Først sier de at de aldri får noe. Når du for en gangs skyld spør dem hva de har lyst på, svarer de: "INGENTING!" Så sier de at de aldri får et kompliment. Når du for en gangs skyld forteller dem at de er fine, så svarer de: "JEG VET HVA DU ER UTE ETTER!"
Dessuten lurer jeg på hva de egentlig vil fram til når de leker: "GJETT - HVA - JEG - ER - SUR - FOR - I - DAG - LEKEN?"

Ånden ble sittende meget tankefull en lang stund - før den spurte:
"Du den brua, skulle den ha to eller fire kjørefelt?!"