Hjertesukk

Et aldri så lite hjertesukk fra en nord-norsk familiefar; tre uker, fire dager og seks timer etter at han hadde pakket opp sin nyinnkjøpte Compac PC. Meldingen lå på telefonsvareren til et datafirma (og dette er ikke tull, det er fakta)

"Nu e e førrbainna, altså. Fy faen, førr nåkka førrbainna skjit. Kem i helvett e det som har funne opp det herre satans makkverket. Det går da fan-steiki-helvete ikkje an å hoilde på å kuke med det herre i vekkesvis,....Main har da førr faen ainner ting å gjøre, einn å sett der å fettle å baille med den satans musejæveln. Kain du innst inn i grønnskodde tykjeræva førtelle ka som e vitsen med nåkka jernskrammel som står der og gneill og hyle med en masse hælvetes lyda og blinke å blafre uta faen, og passord og ledninge og knotta som tyt ut som han tykjen overalt.

E måtte berre ha fått tak i en av dokker, dokker helvetes kuklesta av nån support gakk-gakka, så sku e vel fansøkki ha rævkjørt dokker dit dokke høre heime, satans utvrengte fette av nån hestkuka. Kom faen ikkje hit å lur mainnskit på folk, å førrtelle ka e ska trøkke, din satans gjeddpeis. Va det opp tell meg sku dokker ha vært på ishavet å ronka kobbekuk, førbainna søringsatana, så kunne dokk ha sotte å konfigurert dokker sjøl så uttahelvetes langt oppi de utpulte ræven dokkers at dokker måtte skite utav øran neste gang dokker måtte på dass, og når dokk va ferdig med det, så sku e personli ha kommet å formattert trynan dokkers, å innstallert skanken dokkers oppi baillhanka dokkers sånn at dokker kom tell å pesse røde serienummer.

Skulle det ennu spenne liv i dokker etter dette, så sku e ha plugga å pløyd dokker så utavhelvettes langt inn i det største rævhollet æ har funne, og da sku det ha lokta mainnskit av dokker heilt tell dokk daua.

Førr faen steike innst inn i det heiteste utsvidde helvette førr satan, la meg få tak i omså berre ein av dokker. E har vel førr helvete slette hauet av hysjævla før. E kommer tell å måkke heile den førbainna skiten i eska og sende ho i retur. E vil ikkje ha han, så kan dokker te helvete sette der å ronke aleina i den helsikes telefonen dokkers."