IT-konsulenten

En ung ambisiøs IT-konsulent bestemer seg omsider for å ta en hardt tiltrengt ferie. Han booker et Cruise i Caribien og morer seg kostelig i noen dager, men så forliser båten og synker. Mannen klarer å redde seg til nærmeste land, og finner seg selv på en øde øy uten andre forsyninger enn bananer og kokosnøtter.

En dag ca 4 måneder senere ligger mannen på stranden, og den vakreste kvinnen han noensinne har sett kommer roende mot ham. Måpende spør han kvinnen; "Hvor kommer du ifra? Hvordan kom du deg hit?"
"Jeg kommer fra den andre siden av øya," svarte hun. "Jeg havnet her på øya da skipet jeg seilte med forliste."

"Fantastisk", sier han "du var virkelig heldig som også klarte å redde deg i land med en robåt." "Å den ja", svarer hun, "robåten lagde jeg av råmaterialer som jeg fant her på øya. Årene er av grener fra gummitrær. Bunnen vevde jeg av palmeblad, sidene og stavnen er av eukalyptustre."

"Men det er jo umulig", stotrer mannen, "du har jo ingen verktøy. Hvordan gjorde du det?"

"Åh, det var ikke noe stort problem," svarer kvinnen. "På sydsiden av øya oppdaget jeg en steinsort som smelter til jern når den varmes opp til en bestemt temperatur. Av det lager jeg verktøy."

Mannen er stum av sjokk og beundring. "La oss ro over dit jeg bor", foreslo kvinnen.

Etter 10 minutters roing, fortøyer hun båten til en liten brygge. Når mannen kikker seg rundt holder han på å falle i vannet av forbløffelse. Foran ham ligger en brolagt havegang som fører til en større bungalow, malt i blått og hvitt.

Mens kvinnen fortøyer båten med et perfekt flettet hampetau, kikker mannen lamslått på huset. På vei inn i huset sier hun avslappet: "Det er ikke så mye, men jeg kaller det hjemmet mitt. Vær så god å sett deg ned, vil du ha noe å drikke?".

"Nei - nei, takk", sier han stadig forbløffet, "Jeg orker ikke mer kokosjuice!!"
"Det er ikke kokosjuice", svarer hun, "Jeg har laget et lite hjemmebrenneri. Hva sier du til en Pina Colada?"

Mannen prøver å skjule sin forundring og takker imponert ja til tilbudet.

De setter seg så ned i hennes sofa for å snakke sammen. Etter at de har fortalt hverandre sine historier, sier hun: "Jeg går og tar på meg noe mer komfortabelt. Vil du barbere deg, og kanskje ta et bad? Det er barbersaker oppe på baderommet".

All tvil er nå som blåst bort hos mannen, han går opp på badet. Der finner han en barberhøvel med håndtak av ben, og to skarpslipte muslingskjell som barberblad.

Denne kvinnen er fantastisk, tenker han for seg selv, gudene skal vite hva det neste blir. Da han kommer ned igjen, finner han henne kun iført strategisk plasserte vinranker, hun dufter svakt av friske gardeniaer. Hun ber ham sette seg ved siden av henne.

"Si meg nå", sier kvinnen forførende, mens hun flytter seg nærmere ham, "Vi har vært her i veldig laaang tid. Jeg har vært ensom, du har vært ensom. Det er derfor noe jeg virkelig tror du har lyst til å gjøre nå. Noe du virkelig har lengtet etter alle disse månedene - du vet?" Hun blunker forførende og ser ham dyyypt inn i øynene.

Han kan ikke lenger tro det han hører.
"Mener du...?", sier han opprømt. Hun smiler lurt. "Er det mulig? Kan jeg virkelig sjekke E-mailen min herfra?"