De viktige ting i livet

En professor sto foran sine studenter med en del effekter foran seg. Da forelesningen begynte, tok han frem et tomt syltetøyglass som han fylte med stein, som var ca. 5 cm i diameter. Da det ikke var plass til flere steiner, spurte han studentene: "Er glasset fullt nå?" Alle var enige om at det var det!

Så tok professoren frem noen små steiner. Han puttet dem ganske forsiktig ned i glasset mens han ristet på det. Dermed falt de små steinene ned i tomrommene mellom de store steinene. Da glasset var proppet til kanten, spurte han de studerende igjen: "Er glasset nå fylt?"
Alle var enige om at NÅ var det fullt!

Da professoren så tok frem en pose med sand, begynte studentene å le. For professoren kunne jo saktens helle en hel del sand ned mellom sprekkene som fremdeles var mellom de store og de små steinene. Han fylte glasset helt opp med sand.

"Nå!", sa professoren, "vil jeg gjerne at dere forestiller dere at dette glasset er deres liv!"
"De store steinene er de betydningsfulle tingene i livet deres. Familien, kjæresten/ektefellen, barna, deres helse - altså ting som gjør at selv om dere skulle miste alt annet, ville livet deres fremdeles være fylt!"
"Småsteinene er de knapt så viktige tingene, som for eksempel jobben, bilen, huset. Mens sanden er alt annet!"
"Husk, hvis dere først fyller glasset med sand, er det jo ikke plass til små og store stein.""

Det samme gjelder for livet! Hvis dere bruker all deres tid og energi på små, ubetydelige ting, blir det ikke plass til de store og viktige tingene! Ha alltid fokus på hva som er viktig for nettopp deg, slik at ditt liv blir lykkelig! Lek med dine barn og sett av tid til legebesøk, slik at helsen din alltid blir tatt vare på! Gå på byen og kos degmed din partner! Likevel vil det være tid til å jobbe, gjøre rent i huset og alle andre "småstein og sand".

Professoren så utover sine studenter, så tok han frem en øl. Ganske forsiktig helte han en hel øl ned i sanden med store og små stein. Han snudde seg så mot salen og sa:

"Moralen er: Uansett, samme fanden hva som skjer i ditt liv, er det alltid plass til en øl!!!"