From: Jon Berger
Sent: Monday, April 02, 2001
Subject: Servicevennlige? Hvem, vi??

Hei alle,

Som dere vet, har jo Siv og jeg handlet ny bil. Det er dyrt, det er hårreisende dyrt, men det er ihvertfall relativt enkelt. Man velger den modell man vil ha, man velger den betalingsordning man vil ha (og forhåpentligvis har råd til) og man kjører så hjem, veldig mye blakkere, men stort sett er det problemfritt deretter....

...eller?

Man skal jo ha noe som heter "bilforsikring", og det er sikkert meningen at det også skal være problemfritt. Men, mine venner, møt "Enter Forsikring" (også kjent som "Honda Forsikring") og når denne historien er ferdig kan de døpes om til "Exit Forsikring".... men det skjønte dere sikkert allerede!

Altså, historien er da den at Siv og jeg skal skrive kontrakt, og vår meget behjelpelige selger lurer på om vi ikke vil ha forsikret bilen gjennom Honda Norge, da dette visstnok skal være billigere og bedre enn alt mulig annet under denne vår klodes gule sol. Litt hoderegning, kalkulator på bordet, tygge litt på det hele.... ca. 7000,- i året i forsikring. Dyrt det også, selvfølgelig, men hey!, helt ny bil, dyr, bor i byen og skal også kjøres av en kvinne.... totalt sett, dette er ikke så aller verst.

Så glade og blide med ny bil og DER datt konvolutten inn i postkassa gitt! Med bilforsikring. Hvori Enter forsikring har den glede å gjøre meg oppmerksom på at min årlige sum å betale i forsikring er:

Kr. 27.382,-...........!!!!!!

HALLO!!!!

Schwarte faan i forp@#lte hælvetes møkkasabbesatan!

Erre' mulig!!!

Selvfølgelig ramler dette inn i postkassa på fredag, og man må vente til mandag med å ringe.

<ring>.....

<ring ring>......

<velkommen til Enters automatiske telefonsvarer bla bla svada>.....

TA TELEFONEN JÆVLA BANDITTER!!!

<....de rykker STADIG nærmere i køen....>

NÅ ERRE' LIKE FØR DET SMELLER, MØKKASA...

<hallo?!>

Eh, kremt, host, goddag!

Nå følger en del tomsnakk med en eller annen skalle de har ansatt på "Kundekonsulent" siden hos Enter, en hyggelig mann som dessverre ikke vet hva verken "kunder" eller "konsultasjon" er, så det hele ender med at jeg ber om å få snakke med sjefen hans. Det gikk visst ikke an. (Særlig) Etter å ha forklart vår mann at dersom han ikke setter meg over til sjefen hans NÅ, eller får vedkommende til å ringe meg innen en time, kommer jeg til å ringe til ham HVER HALVE TIME den tiden det måtte ta å få sjefen hans i tale.

1 minutt etter ringer det.
(Faan så stilig å være en kødd av og til)

Nå følger en del som overhodet IKKE er tomsnakk. Enter blir lest leksa, sjefen er helt enig, og én konklusjon på visa er at min bittelille venn på kundekonsulentasjon overhodet ikke er å finne der mere (han ble sendt på noen kurs og greier) og jeg skal love dere at kalkulatoren fikk en annen lyd der på den andre enden av røret.

Det var visst ikke så greit det hele. De "manglet" en del opplysninger. Hallo? Jeg trodde forsikringsselskaper hentet inn slike ting når de utarbeidet poliser? Denne gjengen med tallknusere hadde bare basert seg på at "her har vi en fyr vi ikke kjenner som vi overhodet ikke bryr oss om, som tydligvis har penger nok, så ham tar vi bare å skrur"..... vel vel, mine venner, møt Jon Berger. Forbanna.

Jeg har gitt dem til onsdag å finne på et bedre forslag. Et VESENTLIG bedre forslag. Ellers blir det "møt Jon Berger og hans venner i Forbrukerrådet".... det blir garrantert ikke morsomt. Og det beste er at jeg har faan ta meg dokumenter informasjon fra selger på Honda som bekrefter at under de VERST tenkelige forhold skal max. forsikring være ca. 7.500,-. Det er under de VERST tenkelige forhold! (Unger som skal kjøre bilen, null alarm, belastet nabolag, Israelere som naboer etc).

Denne historien er nok ikke slutt, jeg føler på meg at det blir et kapittel 2, men ærlig talt, nesten 28.000,- kroner?! MAKAN!

Heisveis,

Jon