From: Jon Berger
Date: Tuesday, May 22, 2001
Subject: Fly og slikt...

Mine Herrer!

Javel, gårsdagens oppkjøp av Braathens SAFE ble selvfølgelig møtt med det sedvanlige gråtekor fra landets politikere. Da er det naturlig å spørre seg nøyaktig hvor tjukke i huet disse folka er!

Fordi;

-For det første ble strengt tatt spikern i kista hamra inn på 50-tallet da Arbeiderpartiet forbød Braathens å fly på utlandet. (Man tilhørte jo ikke guds utvalgte - det Norske Flyselskap/Det Norske Arbeiderpartiet - gud forby at noen skulle klart å bygge opp noe på egen hånd!)

-For det andre har Stortinget hvert eneste år skrudd opp flyplassavgiftene og andre kostnader til et slikt nivå at det bare er store internasjonale selskaper med enorme kapitalreserver som har hatt råd til å fly på Norge.

Så hva faan er det de gråter for, nå har de jo fått til det de har ønsket i alle år!

Folks evne til å se sammenhenger og trekke logiske konklusjoner er med andre ord FREMDELES ute til lunch, og på vanlig måte skal man da angripe symptomene og ikke årsakene. Jeg gir opp. Dersom jeg vinner i lotto lover jeg å flytte på oss alle sammen til et fritt land.

En annen ting som virkelig irriterer vettet av meg en vakker maimorgen, er at forsiden av Dagbladet idag smeller til med krigstyper; "De rike håver inn millioner!".

Altså; For det første er det riktig, dersom de rike håvet inn hundrelapper hadde de jo ikke vært rike. For det andre, nå MÅ FOLK TA TIL VETTET! Det er kanskje en bitteliten elite på 15 - 20 mann i Norge idag som representerer disse "Rike". De er så få at vi er på fornavn med dem alle sammen. (I andre land vet man overhodet ikke hvem de rike er!) Disse folka, slik jeg ser det, investerer massevis av penger i dette utakknemmelige møkkalandet for å forsøke å skape noen arbeidsplasser her og der. Det blir man mistenkeliggjort og nærmest kriminalisert for. HÆH?! Det er faan ta meg bra, og til vår alles fordel, at disse folka finnes og BRUKER penga sine her, heller enn at de sitter i utlandet og ikke bruker noe!

Og det som er ENDA verre, er at vår alles kjære stat stadig vekk forsøker å finne måter å "ta" disse få på. Med den evige konsekvens at dette går ut over meg, dere og alle andre. Er det mulig.

Og likevel, stadig vekk, nesten til det kjedsommelige, går folk og stemmer Arbeiderpartiet. Helt utrolig. Hvilket også er grunnen til at jeg overhodet ikke synes synd på NOEN, ikke en KJEFT, som ikke klarer å betale regningene sine i dette landet her. Fordi folk kan for dette sjæl. Selvpåført smerte er ingenting å synes synd på folk for.

Til sist: Jens Stoltenberg var på frokostTV idag tidlig og klaget over at "folk" refererte til "eldrebølgen". "Denne måten å snakke om de eldre på må vi bli kvitt", sa Jensemann. HALLO! I've got news for you bubba, dette uttrykket var det Arbeiderpartiet som fant opp på 70-tallet! Nå MÅ disse folka begynne å leve i den virkelig verden.

AAAAARGHHHHHH!!!!

Om fire uker sitter jeg på en sandstrand i Karibien. Kommer jeg tilbake? Tja. Si det.

Jon