From: Jon Berger
Date: 11. juni 2001
Subject: I anledning ferien...

.... kommer årets liste over de 10 verste feriemålene man kan velge seg!

1. Glasgow.
Er du protestant, får du bank av Celtic-fans. Er du katolikk får du bank av Rangers-fans. Er du i tillegg Nordmann, får du litt ekstra juling som takk for vikingtida. Det regner hele tida, "mat" i ordets rette forstand (med mindre du av rent masochistiske årsaker syntes at rå egg og alt annet fritert er "mat") finnes ikke og regn med at du blir bestjålet for alt du har. Og husk at de IKKE snakker Engelsk her.

2. Helsinki.
Det er mulig Finland er de 1000 sjøers land, men denne byen kan man bare ligge langt unna. Det er så mørkt og grått og kommunist-stat depressivt at det ikke er til å holde ut. Det er bikkjekaldt hele tiden, og alle er konstant fulle. Bybildet preges av russiske horer og gangstere. Det er verdens kjipeste versjon av Chicago på 30-tallet! I Finland heter vinmonopolets utsalg rett og slett "Alko". Det beskriver vel situasjonen i et nøtteskall.

3. Trondheim.
Dvs., med mindre du faktisk syntes det er ok med regn, bartehår, øreringer, bartevoks, skinnvester, mokkasiner, regn, rabiate RBK-fans som er overbevist om at Juventus, Manchester United og Bayern Munchen bare er en gjeng med homoer som ikke hadde fått plass på 3. laget til RBK engang, regn, hjemmebrent og karsk. Og regn!

4. Kanari-Øyene.
Alle skjønner at det feriestedet de høyt utdannede og svært sofistikerte deltagere på absolutt hvert jævla "reality-tv-show" ønsker seg til, er ett sted man skal ligge langt unna! Jeg mener, Kanariøyene er et sted som absolutt eksisterer på grensen av hva det fysiske univers tillater av paradoxer. Tenk over følgende; Dette er stedet svenske kjøpmenn reiser til for penga de tjener på norske kunder, mens de samme norske kundene reiser til Kanariøyene på bakgrunn av de pengene de har spart på å handle av svenske kjøpmenn! Og hvis man på død og liv vil se fulle & tykke tyskere, kan det da ikke holde at man tar en tur med båten til Kiel?

5. Canada.
Hele stedet er egentlig bare en politisk korrekt utgave av USA. De har sosialister, statsminister, "gun control", bruker "kilo" og "kilometer" og har like mange kuldegrader som i Norge. Følgelig totalt bortkastet som feriested og dønn kjipt. Det er mere action rett og grensa, ja!

6. Israel.
Følgende sto å lese på hjemmesiden til Israels turistbyrå for noen uker siden; "Det er fullstendig trygt å reise til Israel. De begrensede tilfellene av konflikt er sporadiske og inntrer kun på Vestbredden i forbindelse med spesielle palestinske markeringer..."

Akkurat nei.

Så det er helt tilfeldig at Israels ambassade i Oslo skal mure seg inne, og politivakten er kun for morro skyld?

7. Sør-Afrika.
Eller, "Nå er det faan ta meg VÅR tur til å være aggressive og bedritne undertrykkere!"

8. Frankrike.
Det er faan ta meg noe alvorlig galt med et land som på den ene siden påstår å være en av verdens stormakter, og på den andre siden plent nekter å kommunisere i et språk vi andre forstår. Hey, for alt jeg veit kan det godt hende at de bestemmer over alt, men all den tid de ikke makter å fortelle noen dette, veit vel ikke vi! Frankrike er faktisk 75 millioner Senterpartister på ett sted! De har gjort ett poeng av å være så totalt ufordragelig ufyselige at de får la være å være overrasket over at ingen liker de.

Dessuten spiser de froskelår og atombomber stillehavsøyer, og let's face it, DET er ekkelt og slemt!

9. USA sålenge George Bush er sjef.
Jeg nekter å legge igjen mine feriepenger i økonomien til den største dusten som sitter som statsoverhode noe sted!

Sitat:
"There are issues in Israel I need to know about...." - skulle man tro!

"The Greecians are in a special position...." - Mener kanskje "The Greeks" ?

"...the same applies for the kosovarians...." - Her skulle det kanskje vært "Kosovars"?

"Congratulations on the 6th of June!" - Til Sverige... hvor den 6 juni er en HELT vanlig dag! "Svenska Flaggans Dag" er den 7 juni....

"Norway... I've heard about Norway!" - Betryggende. Glem oss, vær så snill!

"That's important. I mean, NOT important" - Forvirret....

"The death penalty is a complex issue for those it concerns..." - Eh... ikke egentlig!

....og til sist;

10. Norge - ditt nærmeste ferieland!
Som også er det dyreste, minst servicemindede, ufordragelig, ukulturelle og minst hyggelige sted du på rent generelt grunnlag kan feriere i!

God sommer!

Jon