From: Jon Berger
Date: Tue Feb 20, 2001
Subject: RE: Flyttesjau...

Jeg er floskelkongen! Har vært innom så mange bedrifter etterhvert som har så mange hel-, halv- og trekvartelendige ledere som alle har vært på de sammen kursene!

F.eks:

"Vi ønsker å benytte dine talenter innen andre områder"
 - Betyr; Vi ha'kke bruk for deg mere! Kom deg vekk!

"Det er viktig å fokusere på de primære oppgavene"
 - Betyr; Kan du ikke finne en løsning selv?

"Teamwork!"
 - Betyr; Kan dere gjøre jobben selv uten at JEG må være med?

"Det er viktig at alle forstår sin plass i firmaet"
 - Betyr; Jeg er sjef, og selv om jeg ikke har peiling betyr det at dere gjør som jeg sier. Ellers må vi benytte dine talenter innen andre områder!

"Man må prioritere riktig"
 - Betyr; Ledelsen har valg totalt feil satsningsområde, og det er viktig at vi får deg til å tro at dette faktisk er DIN skyld og ikke vår.

"Nå kan det bare gå én vei!"
 - Betyr; Dette er jo faktisk helt riktig..... vi vet bare ikke helt hvilken vei det ender med!

"Potensialet er enormt!"
 -  Betyr; Dette er forretningsvarianten av å være på byen. Dersom alle andre mannfolk på det stedet du er plutselig dauer, KAN det jo hende at du faktisk HAR sjans på hu griselekre støkket du så hengende i baren.

"Vi er meget fornøyd med din innsats og ønsker å gi deg nye utfordringer"
 - Betyr; All den tid du er en flittig arbeidsmaur som ikke plager oss med uvesentligheter eller kritiserer, gir vi deg enda mere arbeid til samme lønn (stort sett) med en finere tittel (kanskje) og får deg til å tro at 40% mere arbeid er verdt 10% mere lønn.

og til sist, min personlige favoritt;

"Du er ikke lojal...."
 - Betyr; Det er innmari kjedelig at du har forstått at alt ledelsen har gjort er på trynet, og det ville vært veldig pinlig om andre skulle forstå dette. Derfor ber vi deg finne en annen jobb før vi fremstår som tullinger. Vær så snill....?

Heisveis!

Jon