Jon hadde uttrykt bekymring for vår venn Biørn Stians ve og vel i tilfelle hjemlengsel (han har emigrert), hvorpå Biørn Stian sendte en liste over ting og tang han hadde tatt med for å kurere denne. Listen inneholdt blant annet: "... en god og varm ull-frakk, isskrape, paraplyer,  div ostehøvler (jarlsberg på super'n og geitost-cheese i delikatesse sjappa), min gamle mor, flåklypa på video (takk Eskild!), ikea skrivebordet og stolen (søta bror riktig nok), bilde av kongen, grøtris og skiene mine ..."

Jon syntes selvsagt ikke at dette var bra nok!


From: Jon Berger
Sent: Thu Oct 4, 2001
Subject: Bra liste, men et par hull!

BS,

Det er jo en imponerende liste med ting du har tatt med, men jeg ser jo et par hull, såklart! Her følger en essensiell liste:

Skal vi se:

 1. Norsk flagg. ALLE bar/hotell-innehavere med respekt for seg selv, har moderlandets flagg hengende i baren, og de ser alltid tårevått og sentimentalt opp på det i de små timer mens de banner ett eller annet om kuldegrader/Gerhardsen/mattelæreren i 5te klasse/ex-en (stryk det som ikke passer).
 2. "Gamle sanger om igjen" med DeLillos, "Schlägers" med Dumdum Boys, "The very best of the September When" med, ja, nettopp, The September When, "Headlines & Deadlines" med A-Ha og "Alt kan repareres" med Jokke. Hvordan skal du kunne ha en ex-pat bar dersom du ikke spiller det gjeveste av Norsk rock's siste 15 år? Støttefondet for BS musikk-samling er herved opprettet!
 3. Komplett samling av Hamsun.
 4. Linie-akevitt. (Som en påminnelse om hvorfor du rømte i utgangspunktet, dessuten er det forferdelig morsomt å servere norsk akevitt til utlendinger og få de til å tro at dette er noe alle nordmenn drikker hele tiden. Snakker vi om "Gutta" er det dessuten ikke så alt for langt fra sannheten.)
 5. Bilde av Holmenkollen/Hvalfangstskute/Stortinget/Slottet/En eller annen forblåst seter med noen geiter/Rondane. Man trenger bare ett av disse, men ett MÅ man ha.
 6. Små modeller av flyparken til Braathens SAFE.
 7. Fiskestang. Aller helst en skikkelig fluestang. Som man skal henge i baren og se på med selvsikker mine i gjesters selskap for deretter å dra den (sannsynligvis totalt oppdiktede!) historien om da man trakk troll-laksen i Gaula, den som var så stor at halve bygda hadde mat i 4 uker etterpå.
 8. Hjemmetrøya til Vålerenga! (Selv om bortetrøya er mere logisk, er det likevel ikke riktig i denne sammenheng! Man kan selvfølgelig velge Lyn eller andre lag om man lider av slike ting.)
 9. Bilde av en eller annen gård. Helst en stor en. Slik at man kan vise seg frem som en skikkelig kakse, som ga avkall på odel og arv for å leve et annet og alternativt liv. Om ikke annet har jeg hørt at man kan dra damer på slik, man fremstår som "alternativ" og "hippie" og en del slike ting.
 10. ...og til sist:

 11. Helle-kniv. Norsk stolthet og universalredskap. Så kan amerikanerene sitter der med de derre kjipe Rambo-knivene sine som er smidd av gammalt industristål fra hjulkapsler og dill. Og når du får spekemat og laks sendt fra gamlelandet, skal dette eksklusivt skjæres opp med helle-kniven, mens man snakker om tradisjoner og stolthet.
Sånn!

Vi får rett og slett lage en pakke til BS, tror jeg!

Jon