From: Jon Berger
Sent: 20. august 1998
Subject: Kun Eskild, Geir og Siw sender mail til meg....

...og Geir sender kun vitser. Det er DÅRLIG gjort, det!

Uansett, dagens observasjon!

Idag - Jobb! Her i landet starter man ikke på vilkår før klokka er 9 om morran. Dere kan jo selv tenke dere hvordan det ser ut i London sånn ca. 8.45 om morran...fra før av bor det 8 millioner mennesker her som skal på jobb, og i tillegg tyter det inn ca. 3 mill til hver morra (meg deriblandet) fra landet som jobber her inne. Det er en hellig smørje. Dere kan jo tenke dere hvordan det ser ut på motorveier, tog, trikk, buss, fotgjengerfelt, fortau etc etc.

Uansett, man kommer inn på jobb klokka 9 (og ikke et minutt for tidlig eller sent, her er man PRESIS), og man jobber intenst til klokka 1. Da har jeg en TIMES lang lunsj, og nåde den tulling som ringer meg da. Hele landet trekker telefonen ut av kontakten i veggen, og det er faktisk ganske OK å ikke gulpe ned brødskiver i 200 km/t av frykt for å miste den store ordren.

Det blir fort SENT her. Hjemme var det masse syting og klaging hvis klokka ble 4.30 og man fremdeles var på jobb. OK, sjekk dette: Jeg er ALDRI ferdig før ca. 6.30 og er ikke hjemme før ihvertfall klokka 8. Hver dag. Det som er BRA med det, er at det gjelder for alle.

Jobb her er veldig anderledes, det er mere ansvar, muligheter for bedre lonn men ogsaa MYE mere og lengre arbeidsdager, mindre ferie og fritid, rett og slett.

Jaja. Nok om det!

Jon