From: Jon Berger
Date: Mon Jun 28, 1999
Subject: Huff.

Tydelig at jeg får ta en liten pause....

Jeg registrerer med tungt hjerte at sommer-letargien har satt inn i denne ellers så vanligvis høylydte bande. Her har ingen blitt fornærmet eller forsøkt utsatt for sjelelige og/eller kroppslige sår på ihvertfall to uker. Hva skal man si til slikt annet en at her er det bare å registrere at det er mange som gjerne vil "talk the talk" men akk for få som er istand til å "walk the walk".

Puddinger!

Til tross for at jeg er JÆVLIG opptatt om dagen (les dagens Finansavis, om dere klarer å lese uten hjelp fra mor og far, da) og få med dere at vi er så happening at jeg ikke har tid til å kle på meg om morran....omtrent.

Dessuten driver jeg med flytting men rekker likevel å innkludere helgeturer til Sverige i mitt hektiske liv. Et lite tips: 130 mil på tre dager er omtrent så langt som det er morsomt å kjøre bil. Og de siste 10 milene inn igjen i Norge når man har blitt bortskjemt på det aldeles utmerkede svenske motorveisystemet er ikke morsomt.

Kan forøvrig gjøre oppmerksom på at Broder Jens og jeg etter 15 minutter med småkjøring innover i Sverige måtte gjøre en kvalifisert vurdering av hva som er den FAKTISKE fartsgrense i Sverige...basert på observasjoner og veikvalitet ble vi enige om at sånn ca. 130 km/t er akkurat passe.....140 er litt i overkant....dessuten ville ikke bilen være med på at 140 var noe morsomt, bråka og rista noe fælt og ba tynt for seg. Mye tyder på at disse Golf'ene er oppskrytt...ikke rart bønda sverger til dette som framkomstmiddel. Hva er det de kaller det..."landeveistraktor"? Tror nok det ja....

Ellers er det mye gøy i Sverige....blandt annet en større Svensk Hamburgerkjede som reklamerte med følgende påstand:

"Nye Läsk (Brus) Begeret : Nu 50% större, Med andra ord, Dubbelt så Mycket!"

Les den EN gang til så skjønner dere hvor problemet ligger........At hele greia er en stor nasjonal kampanje gjør det selvfølgelig enda morsommere.

Frihet i en liten eske....hvordan kan svenskene selge Norsk bensin til 2/3 av prisen? Hvorfor koster snus en fjerdedel? Hvorfor i helvete er Red Bull forbudt i Norge?? Alle disse spørsmål stiller jeg meg selv etter en helg tilbragt i Skärgården, og det er ikke til å komme fra at mitt opprinnelige mål om å komme seg ut av dette helvetes landet står ved lage. Men det skal selvfølgelig gjøres litt smartere enn forrige gang.

Akk ja....

Men her i Norge stemmer folk på Arbeiderpartiet og er "fornøyd". Hvis jeg kan få oppfylt ET eneste lite ønske for resten av livet, er det at folk i dette landet her snart begynner å spørre våre politikere "Hvorfor?" hver eneste gang en ny liten lov blir satt i live som kveler våre liv og hemmer våre sjeler.

REDUSERT FART PÅ VEIENE! Hvorfor?

DYRERE MAT OG DRIKKE! Hvorfor?

VI ER BEST!!!! Come again?

Har dere lagt merke til at i Norge er det eneste stedet hvor politikere bruker fraser som "fullt på høyde med det aller beste i utlandet" og "i sammenligning med land det er NATURLIG (haha) å sammenligne seg med"......og hvilke land er det da? I disse dager er vi iferd med å utvikle oss til et slags Sveits....happy i isolasjon og særhet. Vi har jo allerede sjokoladen på plass, og fjell og daler har vi også....alt vi trenger nå er ekstra overføringer til Optiker og Urmaker utdannelsesinstituttene, så er vi på plass. Og akkurat som Sveits er vi stort sett enige om at vi er best, drit i resten.

Alt jeg vil ha er billigere mat, bedre veier, enklere rutiner og noe større muligheter.
Men NEI DA.

Og vet dere hva? Det er faan ta meg bare oss og Iran som har en prest som statsminister.......

God sommer!

Jon