From: Jon Berger
Sent: 21. februar 2001
Subject: Re: Tips For Getting The Most From Your IT Department

Pøh....

> Tips For Getting The Most From Your IT Department
>
> 1. When you call us to have your computer moved, be sure to leave it
> buried under half a ton of postcards, baby pictures, stuffed animals,
> dried flowers, bowling trophies and children's art. We don't have a life,
> and we find it deeply moving to catch a fleeting glimpse of yours.

Man kan jo si at...

Tips til IT avdelingen:

1. Når selgere kommer inn til deres kontorer, for all del, røyk en hel 20 pakning før dere er istand til å svare på hvorvidt du kan eller ikke kan ringe en kunde tilbake. Selgere har nesten aldri en travel hverdag.

2. Hver gang dere innstallerer en oppgradering på arbeidsstasjoner og nettverk, sørg for at dere ikke er på kontoret den påfølgende dag. Det er ingenting salg syntes er så morsomt som å leke sisten i økonomisystemet med kunder som lurer på hvor varene er. Opplæring er for feiginger.

3. Dersom kunder ringer teknisk avdeling for å stille spørsmål - fortell de at de;
a) ikke har peiling
b) ikke burde få lov til å handle produkter de ikke skjønner noe av
c) burde lest bruksanvisningen først

Ingen organsisasjoner er tjent med kunder som kunne funnet på å handle noe én gang til, slikt blir det bare mere trøbbel av.

4. Sørg for all del å aldri gi uttrykk for at enkelte prosesser og oppgaver i forbindelse med PC'n din er så enkle at selgere kan få det til. Selgere som overtar ansvaret for sin egen tekniske hverdag blir bare trøbbel. Få administrasjonen til å forstå at innstallering av Windows 2000 er en komplisert teknologisk oppgave som krever 4 år med utdanning, sannsynligvis på Ingeniørnivå. Minst.

5. Sørg for å sette all verdens sperrer på nettverket. Det ville vært for ille om selgere lett skulle få tilgang på informasjon fra nettet, da stjeler man jo all båndbredden IT trenger til å laste ned de 100 mest populære låtene på Napster.

6. Sørg for at salg forstår at de overhodet ikke har noe på serverrommet å gjøre. Salg skal ikke SE en server engang. På serverrommet foregår det meget sensitive arbeidsoppgaver, sannsynligvis på statshemmelighetsnivå.

7. Avslutt alle samtaler med å rape/prompe/hikke/gi finger'n. Service er for salg!

8. Å være bakfull på jobb er en akseptabel tilstand.

9. Sørg for å aldri ta ansvar for noe som helst. Jo flere som jobber på IT, jo bedre, for da kan man fraskrive seg ansvar i det uendelige. Sørg for at salg forstår at dersom det er en feil på nettverket, er dette salgs ansvar og de får gjøre noe med det.

og til sist;

10. Dersom det blir krise, gjenta etter meg; "Det skal da for faan ikke gå ut over MEG!"

Ha en fortreffelig dag!

Jon